zavřít
Upravit životopis

Životopis

Kamila Magálová, rod. Slováková sa narodila 16. novembra 1950 v Bratislave, je slovenská herečka, dcéra popredného dirigenta Ladislava Slováka a sestra herca Mariána Slováka.

Vyštudovala herectvo na VŠMU (1975). V rokoch 1973-1982 členka Poetického súboru Novej scény v Bratislave. Od roku 1982 členka Činohry SND v Bratislave. Má za sebou desiatky filmových a divadelných rolí. Okrem toho úspešne prepožičiava svoj hlas postavám v dabingových štúdiách, nezabudnuteľne nadabovala seržantku Herriet Makepeacovú v anglickom televíznom seriáli Dempsey a Makepeacová, ale i mnohé ďalšie postavy. Na bratislavskej Novej scéne sa prezentovala aj ako speváčka v muzikáli Cyrano z predmestia. Bola glosátorkou v zábavnej relácii Inkognito, ale aj mnohých ďalších. V súčasnosti ju môžeme vidieť v inscenáciách Barmanky a Vtedy na Jamajke v Štúdiu L+S. V Činohre SND hrá v Goldoniho Čerticiach, Feydeauovom Chrobákovi v hlave a v Tančiarni. Na Malej scéne SND v Sekretárkach, Krajčírkach (l'Atelier) a v inscenácii Ostrovského komédie Dohodneme sa, veď sme svoji.

Mohli sme ju vidieť ako v slovenských tak aj českých televíznych filmoch ako napríklad: Falešný princ, Smrť s fotografiou, Začiatok sezóny, Zlatý chlieb, O Ječmínkovi, O slavě a trávě, Rúth to vidí jinak, Zasaženi bleskem, Tacho. Popularita jej stúpla aj v Česku najmä vďaka komédiám režisérky Marie Poledňákovej Líbáš jako bůh a Líbáš jako ďábel, kde hrala hlavnú úlohu. Kamila Magálová je aj skvelou kuchárkou. Na RTVS má reláciu o varení Tajomstvo mojej kuchyne a vydala aj dve knihy receptov s názvom tyejto relácie.

Okrem účinkovania v divadle či v TV je aj Veľvyslankyňou dobrej vôle UNICEF na Slovensku, patrónkou Slobody zvierat a prezidentkou Nadácie na záchranu koní. Pokiaľ jej popri týchto všetkých aktivitách ostane čas na seba, rada jazdí na koni, hrá golf, tenis a rada cestuje po svete.S bývalým manželom Slavomírom Magálom je spolumajiteľkou hotela Kamila v Čiernej Vode. Má syna Martina, dcéru Danielu a tri vnúčatá.

Filmografia:
1976: Koncert pre pozostalých (Mária Spurná)
1980: Demokrati (Želka Petrovičová)
1982: Guľôčky (učiteľka)
1984: Falošný princ (sultánka)
1984: Keď jubilant plače (Etelka)
1984: O sláve a tráve (Zuzana)
1984: Všichní mají talent (matka Juráňová)
1987: Začiatok sezóny (Giza)
2009: Líbáš jako Bůh (Helena Altmanová)
2010: Odsúdené (Tatiana Majerová)
2012: Líbáš jako ďábel (Helena Altmanová)

Ocenenie:
2012 - Na Mezinárodnom filmovom festivale Karlovy Vary získala filmovú cenu "Modrá kostka" za mimoriadny umelecký výkon vo filme, za roli Heleny v komedii Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel.

Mohli by vás také zajímat…