zavřít
Upravit životopis

Životopis

Marek Leščák je slovenský scenárista.

Vystudoval filmovou a televizní dramaturgii a scénáristiku na bratislavské VŠMU. Vyučuje na katedře filmové a televizní dramaturgie a scénáristiky na VŠMU. Je ženaty, se svoji manželku Zorou má syna Jonáše a dceru Lotu.

Filmografia - scenáre
1995: Záhrada
1997: Orbis Pictus
1999: Praha očima - pôvodne Obrázky z výletu
2005: Slnečný štát
2005: My Zdes
2008: Slepé lásky
2009: Hranica
2011: Cigán
2012: Až do mesta Aš
2013: Ďakujem, dobre
2013: Zázrak
2014: Slovensko 2.0 poviedka Pohreb prezidenta
2014: Deti
2015: Koza

Mohli by vás také zajímat…