zavřít
Upravit životopis

Životopis

Je výrazným představitelem rozsáhlé škály komediálních postav - byly to desítky sluhů, degenerovaných šviháků a aristokratů v kostýmových hrách doplňovali jeho řemeselníci, šoféři, domovníci, úředníci.

Prostor pro svoji charakterizační komiku, smysl pro parodii a karikaturu našel především v rozhlase, kde účinkoval v mnoha hrách a zábavných programech. Často vystupoval s Ivanem Krajíčkem v postavách lidových vypravěčů. Svojí komikou, pramenící zejména z lidových zdrojů, vytvářeli tak protipól intelektuálního humoru neméně oblíbené dvojice Lasica-Satinský.

Filmografie:
1966 Tango pre medveďa
1972 Zajtra bude neskoro
1973 Hroch
1977 Rača, láska moja
1979 Mandragora
Na vysokej skale: Múdry blázon
Život je sen
1980 Na skle maľované
Čarovná čaša
1984 Moudrá Gabriela
1985 Bankinghouse Khuwich and comp

Mohli by vás také zajímat…