zavřít
Upravit životopis

Životopis

Slovenský herec maďarskej národnosti Peter Oszlík sa narodil 13. marca 1982 v Štúrove. V rokoch 1996 - 2000 študoval na Gymnáziu v Bratislave, 2002 - 2006 herectvo na VŠMU v ročníku prof. Emílie Vášáryovej. Účinkoval v Jókaiho divadle. Od roku 2006 je členom Divadla Andreja Bagara v Nitre.

Výber z divadelných úloh:
- Flipotte - J.P. Moliere: Tartuffe, Jókaiho divadlo (2001)
- Alex - Peter Schaffer: Amadeus, Jókaiho divadlo (2002)
- Krause - Urs Widmer: Top Dogs, VŠMU (2002)
- Andrija - Biljana Srbljanović: Rodinné príbehy, VŠMU (2005)
- Oscar - Eric-Emmanuel Schmitt: Oscar a dáma v ružovom, Divadlo Aréna (2005)
- ON - Ravenhill, Fannin, Greenhorn, Morgan: Sleeping around, VŠMU (2006)
- Adam - N. LaBute: Tvar.vecí (2006)
- Senchill Doorley - M. Carr: Portia Coughlanová (2007)
- Ondrej Choma - R. Polák / F. Švantner-M. Figuli-D. Chrobák: Piargy (2008)

Aktuálny repertoár:
- Ferdo Mravec - cvrček
- Tisícročná včela - Pál Szokolík, maďarón
- Cyrano z Bergeracu - De Valvert
- Druh: Žena - Frank

Filmografia:
- 2006: Optimista (Vilmos Erdödy)
- 2008: Veľký rešpekt (Zoltán)
- 2008: Mesto tieňov
- 2008: Kutyil s.r.o. (Teodor)
- 2009: Ako som prežil - To dieťa nie je moje!
- 2009: Panelák (Peter Fodrász)
- 2009: Nedodržaný sľub (Vilo)
- 2010: Nesmrteľní (Viktor Kolár)
- 2011: Dr. Ludsky (TV seriál)
- 2013: Pravdivé príbehy s Katkou
- 2014: Dr. Ema
- 2014: Ochrancovia
- 2014: Superhrdinovia

Mohli by vás také zajímat…