zavřít
Upravit životopis

Životopis

Sasha Mitchell studoval herectví v New Yorku na National Improvisational Theatre a ve stejné době také pracoval jako model se známým modním fotografem Brucem Weberem. Pak ho jeden přítel představil agentovi a Sash opustil New York, aby začal kariéru v Hollywoodu. Svůj debut si odehrál ve filmu Pleasures v roce 1987.

Mitchell je především televizní hvězda. První úspěch zaznamenal v seriálu Dallas. Tam hrál v letech 1989 - 1991 nemanželského syna "Džejára". Sasha Mitchell se proslavil především rolí Codyho v úspěšném seriálu Krok za krokem (Step by Step) s Patrickem Duffym v hlavní roli. Po boku Duffyho se objevil již dříve ve zmiňovaném seriálu Dallas. V Kroku za krokem skončil v roce 1995. Diváci také znají Sashu jako Davida Sloana ze serie Kickboxer, kde převzal štafetu po Jean Claude van Dammovi pro díly II, III a IV a předal ji Marku Dacascosovi na čislo V. Tam Sasha Mitchell předvádí své znalosti bojových úmění. Je profesionální kickboxer a pro dvojku ho dokonce cvičil Benny "The Jet" Urguidez.

Jeho bývalá žena se jmenuje Jeannette Denise, se kterou má čtyři děti - Paulina Justine (nar. 1988), Caroline (nar. 1990), Stacy (nar. listopad 1996), Ethan (nar. 1997). Má rád kořeněná a pálivá (především čínská) jídla a zmrzlinu. Na levém rameni má vytetovaného velkého draka. Má starší sestru Mellisu Mitchell. Momentálně žije v San Fernando Valley se svou ženou Rachel.

Filmografie

- Pleasures (1987, TV) - Antonio
- Popelky (Rags to Riches, 1987, TV serial)
- Dallas (Dallas, 1978, TV serial) - James Richard Beaumont (1989-1991)
- Not Quite Human (1987, TV) - Bryan Skelly
- Death Before Dishonor (1987) - Ruggieri
- Spike of Bensonhurst (1988) - Spike Fumo
- Parent Trap Hawaiian Honeymoon (1989, TV)
- Kickboxer 2: Cesta zpet (Kickboxer 2: The Road Back, r. Albert Pyun, 1990) - David Sloan
- Krok za krokem <serial2.html> (Step by Step, 1991, TV serial) - Cody Lambert (1991 - 1995)
- Kickboxer 3: Umeni valky (Kickboxer 3: The Art of War, r. Rick King, 1992) - David Sloan
- Kickboxer 4: Agresor (Kickboxer 4: The Aggressor, r. Albert Pyun, 1993) - David Sloan
- Trida 1999 II: Nahradnik (Exterminator 2) (Class of 1999 II: The Substitute, Spiro Razatos, 1993) - John Bolen
- Luck of the Draw (2000)
- Gangland (2000)
- Slammed (2001)
- Failures, The (2003)

Zajímavosti:
Přezdívka - Sash
Vyška - 191 cm
Barva očí - hnědá
Vlasy - hnědé
Zvláštní znameni - tetování - mj. drak na rameni
Stav - rozvedený s Jeannette Denise, manželka Rachel
Děti - Pavlína (22), Caroline (19), Stacy (14) a Ethan (13)
Bydliště - Los Angeles ,San Fernando Valley
Mazličci - pes - pitbulteriér Lucas
Koníčky - bojová umění, motorky a auta, bonsaje
Oblíbená jídla - velmi kořeněná čínská jídla, zmrzlina

Mohli by vás také zajímat…