zavřít
Upravit životopis

Životopis

Slovenská herečka, dabérka a moderátorka Zuzana Vačková sa narodila 12. februára 1969 v Nitre. S rodičmi byvala v Prievidzi, keď mala 6 rokov presťahovali sa do Bratislavy. K herectvu dostala omylom. Keď sa chcela prihlásiť na gramatický krúžok, kam chodila spolužiačka, splietla si ho s dramatickým. Tam ju ako 12-ročnú náhodou objavil režisér Štefan Uher, keď do filmu Kosenie Jastrabej lúky 1981 hľadal vnučku pre Jozefa Kronera. O rok neskôr účinkovala v seriáli Sršne v úli 1982. Navštevovala Gymnázium na ul. Ladislava Sáru a VŠMU v Bratislave. Natočila niekoľko rozprávok (Falošný princ 1984, Štvrtá hlava draka 1985, Jablonka 1989 a iné), TV filmov a inscenácií (Lakomý Marko 1989, Nádej má farbu belasú 1989, Celý muž 1997) i filmov (Siedme nebo 1986, Kým kohút nezaspieva 1987). Naspievala titulnú pieseň ku kreslenému seriálu Krasulienka. Mnohí si ju však pamätajú aj ako moderátorku relácií Triangel 1985, magazín pre mládež Zona D 1990, Štúdio Kontakt 1991 a program Varený a pečený 2007. Dnes je známa ako Alica zo seriálu Panelák.
Úspešne sa venuje aj dabingu (Marcia Cross, Emily Procter, Lucy Liu, Olivia Wilde, Vanessa Williams, ...).
Zuzana je rozvedená, má dve deti - syna Jakuba a dcéru Marušku. Jej manželom bol herec Rastislav

Filmografia:
1981 Kosenie Jastrabej lúky
1982 Sršne v úli (seriál)
1984 Falošný princ
1985 Obyčajný deň
1985 Štvrtá hlava draka
1986 Kým kohút nezaspieva
1986 Šiesta veta
1987 Siedme nebo
1987 Koník z ebenu
1987 Tristotridsaťtri strieborných
1988 Lakomý Marko
1989 Jablonka
1989 Staroružová dráma
1989 V našom meste býva Guliver
1989 Turandot
1991 Čerti nespia
1993 Mátohy rárohaté
1993 Príbeh Mateja Hoza
1994 Spoveď
1994 O krásnej strige
1996 Zázračná láska
1996 O hlúpej žene
1999 Fiaker číslo 21
2000 Vyhnanci
2005 Veľké šťastie
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (seriál)
2009-2014 Panelák (seriál)
2012 Dr. Dokonalý (TV seriál)

Mohli by vás také zajímat…